Menu
Artikelen

ROM Utrecht Region investeert in PLTFRM

Ellen 23 mei 2023 3 min.

ROM Utrecht Region doet een investering in de Utrechtse startup IT-bedrijf PLTFRM. PLTFRM is een voorloper in de digitale transitie op het gebied van o.a. Data & AI.

Jump to:

ROM Utrecht Region investeert in het Utrechtse IT-bedrijf PLTFRM, een startup die een platform heeft ontwikkeld om bedrijven en organisaties eenvoudig en transparant IT Managed Services te laten afnemen van gespecialiseerde partners. PLTFRM helpt klanten bij het identificeren van hun IT-vraagstukken en selecteert samen met hen geschikte specialistische dienstverleners om de oplossing te realiseren.

De vraag naar digitalisering groeit snel en is inmiddels onmisbaar geworden voor moderne organisaties. Dit heeft geleid tot een toenemende behoefte aan diensten op het gebied van cybersecurity, cloud, data & AI, en software- en applicatieontwikkeling. Het kan echter uitdagend zijn om de juiste leverancier te vinden en selecteren, de kosten te beheersen en het project te besturen op basis van feitelijke KPI’s.

PLTFRM speelt hierop in door als een brug te fungeren tussen opdrachtgevers en IT-leveranciers. Het bedrijf ontzorgt klanten door hen te helpen bij het zoeken en selecteren van de juiste partij(en), het contracteren en het regisseren van de samenwerking. Dit zorgt voor een hoge kwaliteit dienstverlening. De technologie van PLTFRM biedt een feitelijke besturing naast een menselijk regiecomponent, waardoor er voor elk IT-vraagstuk een oplossing gevonden kan worden die wordt uitgevoerd door gespecialiseerde partij(en) met een hogere succesratio en tegen lagere kosten

Investering in PLTFRM

ROM Utrecht Region investeert samen met een groep business angels in deze startup. Met de investering zal PLTFRM haar team uitbreiden, wordt MyPLTFRM verder geautomatiseerd, en het partnernetwerk vergroot.

The ROM as investor

ROM Utrecht Region is a social investor that increases access to capital for innovative companies in the region. The ROM invests in the major transition sectors that are important for tomorrow’s economy: digital, health and sustainability. To realize the financing for these companies, the ROM works together with many partners within and outside the region. The ROM has two funds: the Healthy Urban Living Proof Of Concept (HUL POC) Fund and the Participation Fund. The Participation Fund was made possible in part by co-financing from the Province of Utrecht and the European Regional Development Fund (ERDF). The investment in Nordsol is done out of the Participation Fund.

We kunnen je helpen met

Innovatieve ondernemers uit regio Utrecht kunnen bij ons terecht voor investeringen, hulp bij innovatie en hulp bij het veroveren van markten in het buitenland.