Menu
Virtuele assistent
New digital society Life Sciences & Health Earth Valley Innoveren Logo AI Hub Midden Nederland

AI Hub Midden Nederland

Programma

AI Hub Midden Nederland

ROM Utrecht Region heeft in 2021 samen met haar partners de AI Hub Midden Nederland opgezet, om zo de economische slagkracht van bedrijven en de regio door middel van AI te versterken. We versterken het bedrijfsleven en de regio door kennis te delen, samenwerking mogelijk te maken en AI toegankelijk te maken. Sluit jij je ook aan?

Wat is de AI Hub Midden Nederland?

De AI hub Midden-Nederland geeft een boost aan de digitale innovaties in de regio Utrecht en is dé plek waar ondernemingen, overheden en kennisinstellingen elkaar op het gebied van AI kunnen vinden. We zoeken de verbinding met de regionale ecosystemen Earth Valley, Life sciences & Health en Media & Gaming, maar ook tussen deze ecosystemen. Maar wat heb je aan de hub als ondernemer? Projectmanager Frederique Zonnevylle legt het je uit in deze ROM short!

Wat doet de AI Hub Midden Nederland?

Met zo’n 800 bedrijven, waarvan 170 startups, heeft de hub een regionale functie om een community rondom AI op te bouwen. Zo organiseren we onder andere meetups met de community, koppelen we vraag en aanbod aan elkaar en delen we financieringsmogelijkheden voor ondernemers. Daarnaast leggen we betekenisvolle verbindingen met partners buiten de regio en in Europa.

  • We bouwen een regionale community, waarin zoveel mogelijk kennis over AI samenkomt. ​​
  • We verbinden MKB, onderwijsinstellingen en overheden om een gezamenlijke aanpak van AI vraagstukken mogelijk te maken​
  • We stimuleren kennisuitwisseling en valorisatie van onderzoek​​
  • We stimuleren economische groei van MKB bedrijven en de regio​
  • We zijn een regionaal aanspreekpunt voor de Nederlandse AI Coalitie. ​​

Financierings mogelijkheden

Benieuwd welke financieringsmogelijkheden op het gebied van AI er zijn voor jou als ondernemer? Bekijk hier het overzicht. Mis je een regeling? Laat het ons vooral weten.

Nederlandse AI Coalitie

De NL AIC is een publiek-privaat samenwerkingsverband waarbij overheid, bedrijfsleven, onderwijs- en onderzoeksinstellingen en maatschappelijke organisaties zich inzetten om AI-ontwikkelingen in Nederland te versnellen en AI-initiatieven in Nederland met elkaar te verbinden. Het is een krachtig middel voor de internationale concurrentiepositie en om economische en maatschappelijke vraagstukken op te lossen. De AI Hub Midden Nederland is aangesloten bij de NL AIC.

Partners van AI Hub Midden Nederland
7

We kunnen je helpen met

Innovatieve ondernemers uit regio Utrecht kunnen bij ons terecht voor investeringen, hulp bij innovatie en hulp bij het veroveren van markten in het buitenland.